Teambuilding activiteiten: enkele sleutelfactoren

Teambuilding activiteiten zijn de beste manier om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. Op die manier zorg je er voor dat je team op volle toeren draait en dat alles vlot verloopt. Wij zorgen voor een teambuilding met een blijvend resultaat voor motivatie, samenwerking en productiviteit van het team.

Jobtevredenheid en arbeidsvreugde worden steeds belangrijker in ons professionele leven. Een teambuilding kan daar heel wat toe bijdragen. Collega’s kies je zelf niet, waar je moet er wel voortdurend mee samenwerken. Het is dus belangrijk dat je ze leert kennen en dat je elkaars vaardigheden en talenten kan ontdekken. Het gevolg van deze team activiteiten is dat ze op een positieve manier en met respect met elkaar omgaan. Net zoals in het voetbal is het team belangrijker dan het individu. Samenhorigheid verhoogt de productiviteit en de communicatie. Daarnaast leren werknemers en werkgevers elkaar beter kennen door teambuilding activiteiten. Het rendement van het team stijgt omdat de drempel om initiatief te nemen en actief bij te dragen veel lager is dan voorheen. Werknemers durven sneller ideeën voorstellen aan collega’s en zijn gemotiveerder om anderen te helpen. De teamsfeer is dus optimaal.

Teambuilding kan voor veel doelen worden ingezet binnen een bedrijf. Voor de meeste organisaties zijn er 3 belangrijke doelstellingen:
– Communicatie en samenwerking verbeteren
– Dynamiek en creativiteit stimuleren
– Efficiënter werken binnen de organisatie

De ideale teambuilding werkt op 3 verschillende niveaus: efficiëntie, communicatie en creativiteit.

Je hebt de voor de hand liggende activiteiten zoals paintball en karting, maar deze dragen niet echt bij tot een betere samenwerking. Het effect van teambuilding activiteiten is veel groter als zowel fun als creativiteit, uitdaging, samenwerking enzovoort gecombineerd worden.

Een onderneming staat of valt met haar medewerkers. Motivatie en betrokkenheid zijn heel belangrijk om tot resultaten te komen. Naast al deze argumenten om teambuildings te organiseren hebben we nog een laatste troef. Chocolade is gewoon echt een topproduct waar je tal van dingen mee kan doen.

Interesse in een chocolade workshop of een teambuilding event? Twijfel dan niet om ons te contacteren op +32 499 873 431.

 

 

Contacteer mij

 

Peter staat u graag te woord voor al uw vragen, aanvragen voor offertes, e.d. Laat u inspireren!

Volg Inspirations ook op social media.

Trotse partner van

Aanbevolen

Illiemangaro.be
Beggie.be

Sympathiserend met

Contacteer mij voor een vraag of offerte