Leuke teambuilding

Een leuke teambuilding trekt je even weg uit de dagelijkse werkcontext. Je leert je collega’s beter kennen en beleeft een toffe dag. Maar een leuke teambuilding is niet altijd per se een goede teambuilding. Let er op dat de activiteit helpt om je team te definiëren. Ze moet een hechte groep maken van een stel individuen.

Heel veel bedrijven presenteren teambuildings als leuke activiteiten. Maar er is geen enkele reflectie over het team. Wat doet het goed? Wat niet? Als er geen reflectie plaatsvindt, dan is er in strikte zin geen teambuilding, hoe leuk de activiteit ook is. De dynamiek binnen een bedrijf of organisatie is natuurlijk belangrijk. Door een teambuilding leer je elkaar beter aanvoelen, vertrouwen en samenwerken. Als het dan ook nog eens een leuke teambuilding is, dan kan deze ‘vibe’ voor nog meer synergie zorgen.

Out-of-the-box denken kan lonen. Er zijn al genoeg regels om problemen op te lossen op de werkvloer. Tijdens een teambuilding kan dan eens gebroken worden met deze regeltjes en gekozen worden voor vindingrijke oplossingen. Bijvoorbeeld een kookworkshop, je leert iets nieuws en maakt kennis met de talenten van je collega’s. Sommige teambuildingactiviteiten kunnen intensief zijn. Las daarom een ontspannend moment in. Je kan met andere teamleden praten over hoe de dag verliep en zo blijft het ook nog altijd een leuke teambuilding.

 

Contacteer mij

 

Peter staat u graag te woord voor al uw vragen, aanvragen voor offertes, e.d. Laat u inspireren!

Volg Inspirations ook op social media.

Trotse partner van

Aanbevolen

Illiemangaro.be
Beggie.be

Sympathiserend met

Contacteer mij voor een vraag of offerte