Teambuilding activiteiten: 3 sleutelfactoren

 

De beste prestaties worden neergezet door een goed draaiend team. Maar hoe zorg je hiervoor? Hoe krijg je alle neuzen in dezelfde richting?

Teambuilding is hierbij de perfecte oplossing, maar niet elke teambuilding leidt tot de gewenste effecten. Hoe zorg je er voor dat de volgende teambuilding dag geen vrijblijvend bedrijfsuitstapje wordt maar een blijvend resultaat heeft voor de motivatie, samenwerking en productiviteit van het team?

Teambuilding kan voor veel doelen worden ingezet binnen een bedrijf. De 3 belangrijkste doelstellingen voor organisaties zijn:

– Communicatie en samenwerking verbeteren
– Dynamiek en creativiteit stimuleren
– Efficiënter werken binnen de organisatie

De ideale teambuilding dient op deze 3 niveaus te werken: efficiëntie, communicatie en creativiteit. De voor de hand liggende teambuildings (met onder meer paintball, karting, wijn poeven of kookles) mogen dan wel leuk en ontspannend zijn, maar ze dragen niet echt bij tot een betere teamwerking.

Het effect van een teambuilding is veel groter wanneer een activiteit zowel fun weet te combineren met creativiteit, uitdaging, open communicatie, zelfontwikkeling, feedback en samenwerking. Wil je met je team een geslaagde teambuilding realiseren dat is het absoluut noodzakelijk dat deze elementen aanwezig zijn.

Contacteer Inspirations voor meer informatie!

Contacteer mij

 

Peter staat u graag te woord voor al uw vragen, aanvragen voor offertes, e.d. Laat u inspireren!

Volg Inspirations ook op social media.

Trotse partner van

Sympathiserend met

Contacteer mij voor een vraag of offerte